Kovačević novi predsjednik opštine Nikšić: Došlo novo vrijeme
Marko Kovačević

Kovačević novi predsjednik opštine Nikšić: Došlo novo vrijeme

Nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ Marko Kovačević novi je predsjednik opštine Nikšić.

To je sa 22 glasa za i 12 glasova protiv odlučeno na današnjoj sjednici Skupštine opštine (SO) Nikšić.

Kovačević se zahvalio koalicionim partnerima na korektnom odnosu, i istakao je da je došlo novo vrijeme.

"Moj veliki sunarodnik i jedan od najboljih naših političara Svetozar Miletić, boreći se za prava naših naroda u austrougarskohj monarhiji, neprestano je ponavljao- Ja sam Srbin, ali i građanin. Što je značilo da sva prava koja pripadaju svim građanima, pripadaju i njemu i njegovim sunarodnicima. Ova rečenica za svaki narod, za svaku zajednicu koja ovdje postoji treba da bude posebno naznačena, naročito što građanin treba da budeoznalen kao nosilac suvereniteta. Zbog toga nam je potrebno saglasje u svemu”, kazao je on.

Kazao je da neće stvarati autsajdere.

"Mi nećemo skraćivati, već otvarati prostor. Mi ćemo jačati građanina Nikšića i na taj način suverenitet Crne Gore, da pomognemo jedni drugima i onom najbližem do sebe iako ne mislimo isto”, kazao je Kovačević.

Podsjetimo, predsjednik opštine Milutin Simović podnio je jutros, prije početka sjednice, ostavku na to mjesto.

„Obavještavam vas da podnosim ostavku na mjesto predsjednika Opštine Nikšić“, naveo je Simović koji je funkciju prvog čovjeka grada obavljao od 20. novembra prošle godine.

Boris Muratović, poslanik DPS-a, osvrnuo se na Simovićevu ostavku rekavši da je to, prije svega, džentmenski čin, kojim se sprečavaju brojne pravne procedure.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.