Bečić: Istorijski rezultat, Katić: Herceg Novi zadao posljednji udarac DPS-u
Foto:Screenshot

Bečić: Istorijski rezultat, Katić: Herceg Novi zadao posljednji udarac DPS-u

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da koalicija okupljena oko te stranke u Herceg Novom osvojila deset mandata i da vlast ima osvojenih 80 odsto glasova a opozicija 20 odsto, ocjenjujući da je to istorijski rezultat.

Bečić je kazao da se desilo nekoliko istorijskih momenata.

"Naš politički subjekt je na istorijskom maksimumu, 80 naprema 20 odsto je odnos vlasti naspram opozicije. To je najubjedljivija pobjeda ne samo u Herceg Novom već u istoriji višepartizma. Istorijski je i što je i naša lista imala više glasova nego cjelokupna opozicija okupljena oko DPS-a.

Džaba prljave kampanje i prljavi novci, pobijedila je pristojnost, otmenost i rezultati. Pobijedilo je pomirenje, pobijedio je Herceg Novi",naveo je Bečić,prenosi Pobjeda.

Bečić je kazao da nakon 100 odsto obrađenih rezultata

"Ni lijevo ni desno, pravac Novi ima oko 28 odsto podrške što je rast oko 40 odsto u odnosu na parlamentarne izbore. Imaćemo 10 odborničkih mandata. DPS i SD je u avgustu su imali 27 odsto a sada imaju 22 odsto što je kontinuitet ozbiljnog pada podrške, odnosno osam mandata. Koalicija Za budućnost Novog je imala u avgustu 44 odsto podrške a sada oko 19 odsto podrške odnosno sedam mandata. URA će imati dva mandata, Prava Crna Gora jedan mandat a Novska lista je osvojila 19 odsto odnosno sedam mandata.

Obećali smo građanima da ćemo biti najjača izborna lista i smatram da je to dobro za Crnu Goru u cjelini, jer jača politika centra, čistine i moralne obnove Crna Gora", naveo je Bečić.

Nosilac liste, Stevan Katić kazao je da je Herceg Novi je zadao posljednji udarac DPS-u.

"Nakon izbora u Nikšiću mislili su da su napravili rezultat ali ovo je dokaz da DPS nestaje sa političke scene", naveo je Katić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.