Stižu nove doze Fajzerove vakcine
Ilustracija

Po 2.400 doza

Stižu nove doze Fajzerove vakcine

Domovi zdravlja očekuju u ponedjeljak novu isporuku od 2.400 doza Fajzer/Bajontek vakcine za najranjivije kategorije, a istu količinu trebalo bi u narednom periodu da dobijaju sedmično.

Na teritoriji Podgorice od jutarnjih do popodnevnih časova vakcinisano je oko 1.300 građana, a najveće interesovanje bilo je na punktovima u Muzičkom centru, gdje su dostupne Sinofarm i AstraZeneka vakcina, pišu Vijesti.

Glavna sestra za imunizaciju u podgoričkom Domu zdravlja Aida Piranić “Vijestima“ je kazala da se na dnevnom nivou u glavnom gradu upotrijebi oko 2.500 doza Sinofarm vakcine, za koju vlada i najveće interesovanje.

Ona je podsjetila da građani u Muzičkom centru mogu da biraju između Sinofarm i AstraZeneka vakcine, kao i da punktovi u Vojno-medicinskom centru i domovima zdravlja u Golubovcima i Tuzima rade u poslijepodnevnoj smjeni.

Najmanje gužve juče su bile u Univerzitetsko-sportskom centru, a Piranić je podsjetila da se na punktovima na toj lokaciji upućuje mlađa populacija.

Odgovorila je da šest mobilnih ekipa svakodnevno radi na vakcinaciji nepokretnih osoba u kućnim uslovima.

Građani na punktovima juče su uglavnom bili zadovoljni organizacijom imunizacije i tvrde da nisu dugo čekali u redovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.