U Španiji se pita Kraljevski klub: Atletiko i Barsa završili bez golova, Real drži sve u svojim rukama
Foto: Reuters

U Španiji se pita Kraljevski klub: Atletiko i Barsa završili bez golova, Real drži sve u svojim rukama

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida remizirali su bez golova u derbiju 35. kola La Lige. Takav rezultat najviše odgovara aktuelnom šampionu Realu, koji bi se potencijalnom pobjedom nad Seviljom u nedelju popeo na lidersko mjesto tri runde prije kraja prvenstva.

Posle neriješenog ishoda u Kataloniji, Atletiko je za sada ostao prvi sa 77 bodova, Barsa je druga sa 75, dok je Real sada treći sa 74, uz utakmicu manje i bolji međusobni skor od najvećih rivala. To znači da Kraljevski klub ima sve u svojim rukama do kraja šampionata i da će u slučaju da dobije preostale utakmice odbraniti titulu.

Okršaj na Kamp Nou doneo je veliku borbu, ali nešto sporiji tempo i ne mnogo pravih prilika. Više ih je imao Atletiko, koji je od starta uveo meč u ritam koji njemu odgovara. Prijetile su Jorgandžije u prvom poluvremenu preko Anhela Koree, Markosa Ljorentea i Janika Fereire Karaska, ali je Mark Andre Ter-Štegen dobrim intervencijama čuvao nulu.

Domaći su, na drugoj strani, prvi šut u okvir gola uputili tek na isteku pola sata igre, da bi jedinu šansu imali u finišu poluvremena. Leo Mesi je napravio slalom od sredine terena i dobro šutirao, međutim, Jan Oblak je spasao Atletiko.

U drugom dijelu igre, Barsa je nastupila konkretnije, što je i bilo očekivano s obzirom na to da joj je pobjeda bila neophodnija. Ipak, Katalonci nisu uspjeli da pronađu put ka mreži Madriđana. Barem ne na način koji bi donio promjenu rezultata, pošto je gol Ronalda Arauha poništen zbog ofsajda.

Do nadoknade vremena bila je to i jedina zanimljiva situacija, prije nego što je dosuđen slobodan udarac za domaće na dvadesetak metara. Loptu je namjestio Mesi i lijepo gađao, ali je lopta prohujala iznad prečke. Sa njom i posljednja šansa da Barsa upiše važna tri poena u borbi za titulu.

Atletiko u sledećoj rundi dočekuje Sosijedad. Barselona ide Levanteu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.