LP: Ne postoji država u Evropi sa tolikim brojem supružnika u Parlamentu i Vladi i njihovom rodbinom

Nepotizam mitskih razmjena

LP: Ne postoji država u Evropi sa tolikim brojem supružnika u Parlamentu i Vladi i njihovom rodbinom

Za samo nekoliko mjeseci vršenja vlasti, poslanici parlamentarne većine i članovi Vlade su napravili nevjerovatnu mrežu nepotizma na najvišem nivou. Analizirajući dosadašnji učinak 60 članova zakonodavne i izvršne vlasti i namještanje njihovih rođaka na unosne i uticajne pozicije i sva ta političko-vjerska ukrštanja i favorizovanja rodbine, nameće se zaključak da je administrativna nepravda i nepoštenje u Crnoj Gori poprimilo mitske razmjere, saopšteno je iz Liberalne partije.

Kako nepotizam sam po sebi nije zločin, već čin administrativne nepravde koji urušava društvo, pozvali su nadležne institucije i civilni sektor koji se bavi ovom oblašću da urade i objave javno analizu političke nemoralnosti i bezočnosti u, kako kažu, vršenju vlasti nove garniture, barem na najvišem nivou.

"Ne postoji država u Evropi sa tolikim brojem supružnika u Parlamentu i Vladi i njihovom rodbinom, pravilno raspoređenom na visoke funkcije kako bi lakše nadgledali crnogorsko društvo", navode iz LPCGa.

Uz nepotizam kao jedan od gorućih problema našeg društva, Crna Gora je, dodali su iz te partije, u velikom moralnom posrnuću, jer od 60 članova izvršne i zakonodavne vlasti, nijh najmanje 9, odnosno čak 15% nemaju crnogorsko državljanstvo, odnosno, tvrde,  imaju dvojno državljanstvo, i na taj način dovode u pitanje funkcionisanje države i poštovanje  Ustava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.