SZO odobrila kinesku Sinofarm vakcinu
ilustracija

Za hitnu upotrebu

SZO odobrila kinesku Sinofarm vakcinu

Svjetska zdravstvena organizacija (DZO) danas je odobrila vakcinu protiv korona virusa kineskog proizvođača Sinofarm.

Danas smo odobrili za hitnu upotrebu vakcinu Sinofarm i to je sada šesta vakcina koju je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila za bezbjednu, efikasnu i kvalitetnu, izjavio je direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejezuz, prenosi BBC.

Na osnovu današnje odluke, vakcine Sinofarm uvrstiće se u listu Kovaks, a Gebrejezuz je pozvao države širom svijeta da je odobre za upotrebu i da počnu da je nabavljaju.

Očekuje se da će posle ove odluke SZO, posredstvom Kovaksa veći broj siromašnih država brže dobiti veći broj vakcina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.