Leposavić: Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori
Bogavac i Leposavić

Leposavić: Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori

Predsjednik Opštine Berane, Tihomir Bogavac sastao se sa ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem, koji je boravio u radnoj posjeti Beranama sa svojim saradnicima.

Tom prilikom, na sastanku u zgradi Opštine, Bogavac je izrazio zahvalnost na posjeti ministra Leposavića i čestitkama, koje mu je ministar uputio, na izboru na funkciju predsjednika Opštine Berane.

Poseban akcenat, tokom razgovora, predsjednik je stavio na temu izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi u dijelu službeničkog sistema koji je izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima mnogo strožiji na lokalnom nivou u odnosu na državni.

Bilo je govora i o izmjeni Zakona o upravnom postupku, u dijelu o troškovima u upravnom postupku, gdje treba što prije reagovati, saopšteno je iz beranske Opštine.

DSC1963

Bogavac je govorio i o suživotu i dobrim međuljudskim odnosima u Beranama koje treba stalno unapređivati i njegovati.

Leposavić je istakao da Berane svoju posebnost i da su njegovi građani iskazali svoju zrelost u svim političkim i drugim dešavanjima.

„Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori jer su građani Berana brojne političke pritiske prebrodili bez posledica po međuetnički sklad“, nagalasio je ministar pravde.

Naveo je da je Ministarstvo spremno da svaku inicijativu na polju ljudskih i manjinskih prava od strane Opštine podrži u dogovoru sa lokalnom samoupravom putem konferencija, okruglih stolova, debata...

U sklopu posjete Beranama, ministar sa saradnicima je održao i sastanak sa predsjednikom Osnovnog suda.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.