Kovačević: Logično da budem predsjednik Opštine Nikšić
Marko Kovačević

Kovačević: Logično da budem predsjednik Opštine Nikšić

Nosilac liste Za budućnost Nikšića Marko Kovačević kazao je nakon izbora predsjednika Skupštine opštine Nikšić, da očekuje da mjesto predsjednika Opštine Nikšić bude njegovo.

Kovačević je nakon izbora Nemanje Vukovića za predsjednika SO Nikšić kazao da će sjednica na kojoj će se birati prvi čovjek grada biti zakazana vrlo brzo.

“Imaćemo dobar prijedlog za predsjednika Opštine. Sjednica će biti vrlo brzo. Pošto je kandidat za predsjednika Skupštine opštine izabran iz redova koalicije Mir je naša nacija nameće se logičan zaključak da će prijedlog ići iz redova Za budućnost Nikšića što bi trebalo da budem ja ako kolege tako odluče”, poručio je Kovačević.

Sjednica na kojoj će biti izabran novi predsjednik Opštine biće održana u najkraćem zakonskom roku.

"O terminu nove sjednice dogovorićemo se odmah kako bi ispoštovali građane koji su birali promjene na izborima 14. marta", rekao je Kovačević.

Nemanja Vuković iz Demokratske Crne Gore izabran je za predsjednika Skupštine opštine Nikšić. Vuković je izabran sa 22 glasa za i 14 protiv, bez uzdržanih. 

DPS: Bićemo konstruktitvna opozcija

Potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Marko Burić, rekao je da će odbornici koalicije Za budućnost Nikšića biti konstruktitvna opozcija koja je spremna za svaki vid saradnje koji doprinosi dobru tom gradu.

”Kao što smo i tokom kampanje slali pozitivne poruke tako će i naš odnos tokom ovog mandata biti pozitivan i u interesu svih građana. Učinili smo mnogo za Nikšić dok smo vršili vlast u prethodnom periodu i grad se razvijao velikom brzinom”, rekao je Burić.

Kako je istakao, oni očekuju da svi zajedno budu posvećeni i dalje evropskom razvoju Nikšića, koji zaslužuje da stane rame uz rame sa nekim razvijenim evropskim gradovima.

"Evropski tim za Nikšić i naš klub odbornika koji će brzo biti formiran, djelovaće isključivo u tom pravcu, sa konstruktivnim idejama i kritikama, a očekujemo demokratsku i fer atmosferu kao što je najavio novi predsjednik Skupštine opštine", rekao je Burić.

Na izborima 14. marta Koalicija Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front, dobila je 11 mandata, a deset koalicione liste Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić, na čelu sa Demokratama i jedan Crno na bijelo-Može Nikšić.

Koaliciji Evropski tim za Nikšić, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), pripalo je 18 mandata.

Narodni pokret Miodraga Davidovića Za vaskrsenje Nikšića ima jedan odbornički mandat.

Mina/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.