Učenica 6. razreda ranila tri osobe u školi: Pucala iz pištolja u dva učenika i čuvara
Foto: AP

Učenica 6. razreda ranila tri osobe u školi: Pucala iz pištolja u dva učenika i čuvara

Djevojčica šestog razreda ranila je tri osoba pucajući iz pištolja koji je donijela u školu u Ajdahu, a nastavnica je razoružala, saopštile su vlasti. Ona je srednjoj školi u istočnom dijelu američke države Ajdaho juče pogodila u noge dva učenika i čuvara i vjeruje se da povrede nisu opasne po život, rekli su zvaničnici na konferenciji za novinare.

Nastavnica je razoružala djevojčicu i držala je dok nisu došli pripadnici zakona i odveli je u pritvor, ali iz policije nisu saopštili više detalja.

Učenik Jandel Rodrigez kaže da je sjedio u učionici, ne sluteći šta će se dogoditi.

„Bili smo na času, sve je bilo normalno i odjednom čuo pucanj, a onda još dva puta. Čula se vriska. Učitelj je izašao da vidi šta se dešava, vidio je krv“, opisao je Rodrigez.

Povrijeđeni đaci su u bolnici, a jedan od njih je pogođen u dva ekstremiteta.

„Čudo je da je sve ovako prošlo, bez većih posljedica“, rekao je doktor Majkl Lemon.

Šerif okruga Džeferson Stive Anderson rekao je da je djevojčica izvukla pištolj iz ranca i ispalila više metaka u zgradi srednje škole i napolju u malom gradu Rigbiju, oko 145 kilometara jugozapadno od nacionalnog parka Jelouston.

Vlasti su navele da istražuju motiv napada i gdje je djevojčica našla pištolj.

Djevojčica je iz obližnjeg grada Ajdaho Folsa, rekao je Anderson ali nije naveo njeno ime.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.