UP: Nije utvrđeno ko je vozio te vozač nije mogao biti uhapšen

UP: Nije utvrđeno ko je vozio te vozač nije mogao biti uhapšen

Službenici Uprave policije su radnje iz svoje nadleženosti preduzeli profesionalno u skladu sa zakonom i po instrukcijama tužioca koji je rukovodio uviđajem. Vozač nije mogao biti lišen slobode po osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima jer nije utvrđeno ko je upravljao vozilom u trenutku saobraćajne nezgode, oglasila se Uprava policije povodom, kako su kazali, više spekulacija u medijima u odnosu na saobraćajnu nezgodu koja se dogodila 2. maja .

UP napominje da je izviđajani postupak u toku i nephodno je poštovati preuzmpciju nevinosti svih učesnika u ovom događaju.

Saobraćajna nezgoda se dogodila 2. maja u 20,11 časova na raskrsnici Bulevara Serdara Jola Piletića, ulice Jovana Tomaševića i ulice Pariske komune.

"Patrola je izašla na lice mjesta i zatekla dva vozila, oba podgoričkih registarskih oznaka. Jednim vozilom je upravljao D.P. dok se još uvjek utvrđuje ko je upravljao službenim vozilom Vlade Crne Gore koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi.Niko nije vrijeđao pripadnike policije prilikom preduzimanja službenih radnji", saopštila je policija.

Na licu mjesta policija je zatekla oba vozila sa vidno istaknutim registarskim oznakama a po izjavama učesnika saobraćajne nezgode, kao i izjavama četiri svjedoka, na licu mjesta nisu mijenjanje registarske oznake na navedenim vozilma. Uvidom u saobraćajne dozvole pripadnici policije su, kako se navodi,  utvrdili da su oba vozila uredno registrovana na području Podgorice.

"A.Ć. je policiji kazao da je on upravljao vozilom. N.K. je nakon 10 minuta od započetog izviđaja došao na lice mjesta saobraćajne nezgode kada je i izjavio da on nije upravljao navedenim vozilom.Službenici saobraćajne policije su alkotestirali sva lica zatečena na licu mjesta a ne kako se navodi u službenim prostorijama policije. Ustanovljeno je da A.Ć. ima 0.1 g/kg alkohola u organizmu, N.K. 1,2 g/kg alkohola u organizmu dok D.P. nije imao alkohola u organizmu", navodi se u saopštenju policije.

O događaju i preduzetim radnjama je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koja je naložila da se od sva tri lica izuzme krv na analizu i da se puste nakon uzetih izjava obzirom da nije utvrđeno ko je vozač.

Pripadnici Uprave policije nisu mogli da pokrenu pitanje prekršajne odgovornosti i eventualno lišenje slobode po Zakonu o bezbjednosti u saobraćaju na putevima obzirom da nije utvrđeno ko je vozač.Državni tužilac rukovodi izviđajem i policija sve mjere i radnje sprovodi po nalogu tog tužioca - zaključuju iz UP.

Podsjećamo, Nikola Kandić, zamjenik generalnog sekretara Vlade, učestvovao je u nezgodi koja se dogodila u Podgorici u nedjelju veče.

Prema tvrdnjama Dalibora Popovića, čiji roditelji su bili saputnici u „mercedesu“ na koji je naletio Vladin „mercedes“, Kandić je vozio taj službeni automobil.

Popović tvrdi i da je prije sudara, Vladin automobil pretekao pet-šest vozila i prošao kroz "crveno" svjetlo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.