Njemica pronevjerila milion eura, lažirala smrt, uhvaćena preko pudle

Njemica pronevjerila milion eura, lažirala smrt, uhvaćena preko pudle

Njemica, koja trenutno živi na španskom ostrvu Majorka, sumnjiči se da je pronevjerila milion eura iz njemačke firme koja se bavi proizvodnjom solarne energije, a uhvaćena je na neobičan način - uz pomoć njene kraljevske pudle.

Kako je objavila španska policija, priča je počela u novembru kada je žena pozvana na sud u Palmi de Majorki.

Međutim, sumnje su se pojavile u firmi za solarnu energiju u kojoj je radila u Rostoku na sjeveru Njemačke, kada su njeni roditelji prijavili da je poginula u saobraćajnoj nesreći u martu 2020.

Firma u kojoj je radila 47-godišnja žena unajmila je privatne detektive koji su, pretražujući društvene mreže, otkrili da ona kao ljubimca ima kraljevsku pudlu, što ih je i odvelo do njenog hapšenja, prenosi BBC.

Naime, detektivi su uočili čovjeka koji je šetao kraljevsku pudlu, koja inače nije uobičajena na tom španskom ostrvu, i prateći ga, stigli su do kuće osumnjičene žene.

Kako je navela policija, ona je zapravo živela na Majorki sa lažnim ispravama.

Osumnjičena je priznala da je lažirala svoju smrt i trenutno je puštena uz kauciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.