Krivokapić: Ova Vlada neće hapsiti sveštenike; Ono što se desilo Kandiću neprimjereno

Krivokapić: Ova Vlada neće hapsiti sveštenike; Ono što se desilo Kandiću neprimjereno

Vjerski obredi ne mogu se svesti na zemaljsku priču poštovanja epidemioloških mjera, kazao je premijer Zdravko Krivokapić odgovarajući na pitanje novinara na današnjoj pres konferenciji o kršenju mjera u vjerskim objektima.

"Osim Vaskrsa bliži se još jedan praznik (12. maj) pogotovo u Nikšiću čije obilježevanje ne može niko da spriječi. Znam da sveštenstvo neće nikog pozivati na litije 12. maja, niko ni prošle godine nije pozivao, ali znam da je obaveza svještenika da bude sa pastvom. Spremni smo da sa vojskom budemo na punktovima i da vodimo računa da se mjere poštuje. Ako mislite da će Vlada hapsiti svještenike onda ste pogriješili, svještenici su krivi za to taman koliko bilo ko. Mislim da je obaveza da svi pokažemo da smo odgovorni. To se ne može definisati zemaljskom pričom,to je u domenu metafizike", kazao je premijer.

Upitan ko je obavezan da se osigura strogo poštovanje mjera, Krivokapić je rekao da je definisan Krizni štab koji okuplja više institucija.

"Shvatite da postoji drugi dio koji je duhovan. On se dešava i desiće se vjerovatno 12. maja, i ne postoji nijedan Nikšićanin pa ni ja koji neće izaći na tu litiju. Na su učili 50 godina pogrešno da postoji samo zemaljski svijet. Ovdje smo u velikoj zabludi da smatramo da je samo materijalno osnov života. Zašto neko ide kod svetog Vasilija Ostroškog, slava mu i milost, ako mu nije potreban. Ja samo znam najmanje 20 slučajeva da je sveti Vasilije čutodvoran", kazao je Krivokapić dodajući da on neće kršiti epidimeološke mjere.

Upitan da li bi pozvao predsjednika Đukanovića da se zajedno vakcinišu, Krivokapić je kazao da je namjeravao sa predsjednicima države i Skupštine da održe zajednički pres na kojem bi apelovali da se skupovi ne održavaju od 25. maja do kraja septembra.

Govoreći o udesu u kojem je učestvovao zamjenik generalnog sekretara u Vladi Nikola Kandić,istakao je da nikoga neće zaštiti, te da je to što se dogodilo neprimjereno.

„Vjerujte da je odgovornost ključna riječ ove Vlade. Ono što se desilo Kandiću je neprimjereno“, naveo je premijer.

Saopštio je da je danas dao preporuku da niko ne može da koristi vozila vikendom i praznicima i da, službeni automobili moraju biti parkirana poslije završetka radnih obaveza.

On je saopštio da, ako sve u tom slučaju tačno, onako kako se kaže, sankcije će biti predstavljene javnosti.

Krivokapić smatra i da Uprava policije u ovom slučaju nije pokušala ništa da zataška.

„Da su dva službenika UP vršila određene aktivnosti direkto sa porodicom Popović i na taj način željeći da utiču na drugačiji način odviljanja ovog postupka“, naveo je premijer navodeći da su brojne činjenice zloupotrijebljene.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.