ToMontenegro dobio sertifikat vazdušnog operatera
Predrag Todorović

ToMontenegro dobio sertifikat vazdušnog operatera

ToMontenegro je postao nosilac sertifikata vazdušnog operatera (AOC), potvrđeno je iz nacionalne avio-kompanije.

“Dobijanje ovog sertifikata predstavlja veoma zahtjevan i kompleksan proces koji vodi Agencija za civilno vazduhoplovstvo, čime se utvrđuju prava i obaveze avio-kompanije, kao i obim operacija koje može da obavlja“, navodi se u saopštenju.

ToMontenegro se, kako su kazali, završetkom tog obimnog i detaljnog procesa osposobljava i sertifikuje za obavljanje redovnog i povremenog vazdušnog prevoza putnika i robe.

„Dobijanjem AOC-a kompanija je pokazala da zadovoljava sve uslove po pitanju opreme, stručne osposobljenosti zaposlenog osoblja, organizacione strukture, odobrenih operativnih priručnika, kao i brojne druge uslove, kojima se obezbjeđuje sigurno i bezbjedno izvođenje vazdušnih operacija koje namjerava da obavlja“, navodi se u saopštenju,prenosi Mina.

Izvršni direktor kompanije, Predrag Todorović, ocijenio je da dobijanje AOC-a predstavlja veliki korak za avijaciju u Crnoj Gori.

„Zajedno sa timom smo radili danonoćno kako bi ostvarili ovaj rezultat. Nastavljamo vrijedno ka zajedničkom cilju, a to je da nacionalna avio-kompanija bude što prije operativna i spremna da odgovori potrebama turizma za predstojeću sezonu“, rekao je Todorović.

Kompanija, kako su kazali njeni predstavnici, nastavlja sa vrijednim radom na planiranom putu da bude operativna prije ljeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.