Voda u Bijelom Polju peti dan neispravna za piće
ilustracija

Voda u Bijelom Polju peti dan neispravna za piće

Voda iz gradskog vodovoda u Bijelom Polju već peti dan je neispravna za piće.

Do zamućenja je došlo, kako je saopšteno iz Vodovoda Bistrica pravog maja, usljed naglog povećanja temperature, odnosno naglog topljenja snijega na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice.

"Shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na povećanu mutnoću, preporučujemo da potrošači koji se snabdijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže vodu prije upotrebe prokuvaju i procijede. Napominjemo da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0,40 do 0,50mg po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode", navedeno je u saopštenju.

Za danas je snabdijevanje uredno, i nema planiranih radova niti najavljenih isključenja, kazali su iz Vodovoda Bistrica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.