Nema zaraženih nakon vakcinisanja u CG
ilustracija

Nema zaraženih nakon vakcinisanja u CG

Prema posljednjim podacima, sinoć do 20 sati vakcinisalo se preko 57 hiljada građana prvom i 27 hiljada drugom dozom vakcine, kazao je Aleksandar Sekulić iz Ministarstva zdravlja. Institut za ljekove i sredstva Crne Gore nije zabilježio ni jedan slučaj da se neko zarazio nakon vakcinisanja, dodao je on.

“U prva 24 sata vakcinisalo se oko 10 hiljada građana, u drugom danu oko 10.300, što znači da je za dva dana vakcinisano preko 20.000 građana”, kazao je Sekulić gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Istakao je da imunizacija za sada ide dobro i nada se da će se to nastaviti. Kazao je da nije zabilježen ni jedan slučaj zaražavanja nakon vakcinacije.

“Niko nije prijavio da se zarazio kovidom 19 nakon primanja vakcine”, kazao je Sekulić,prenosi RTCG.

Istakao je da ni u regionu nije zabilježen ni jedan teži slučaj zaraze i da niko nije hospitalizovan zbog korone nakon imunizacije.

Do sada su Institutu za ljekove i medicinska sredstva prijavljeno oko 273 reakcije na vakcine.

"Prijavljene su reakcije na svaku vakcinu Sinofarm, AstraZeneku i Sputnjik, negdje su iste brojke. Mogu vam reći da od broja prijava, samo 20 njih imalo je srednju ili težu kliničku sliku", objašnjava Sekulić.

On dodaje da ni jedna osoba nije imala potrebu za ventilacijskom podrškom prilikom hospitalizacije.

"To su obično bili povišena temperatura, oteklina na mjestu uboda, što nije rijetkost i kod drugih vacina", kazao je Sekulić.

On je najavio još jedan kontingent ruskih vakcina u maju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.