U  Crnoj Gori nije zabilježen nijedan slučaj prodavanja lažnih PCR testova
ilustracija

U Crnoj Gori nije zabilježen nijedan slučaj prodavanja lažnih PCR testova

Dok su nadležne službe u regionu već procesuirale na desetine osoba, u Crnoj Gori do sada nije zabilježen nijedan slučaj prodavanja lažnih PCR testova i potvrda o vakcinaciji. To su Dnevnim novinama saopštili iz Uprave za inspekcijske poslove.

Ograničavanjem kretanja i uslovljavanje prelaska granica određenih država negativnim PCR testom, na internetu su se pojavili oglasi koji građanima za 30-ak eura nude lažne negativne PCR testove na prisustvo korona virusa.

Iz Uprave naglašavaju da će, imajući u vidu da je masovna vakcinacija tek počela, nadležni posebno kontrolisati navedena dokumenta na graničnim prelazima.

“Uprava za inspekcijske poslove do sada nije imala zabilježenih slučajeva prodavanja lažnih PCR testova i potvrda o vakcinaciji. U Crnoj Gori tek kreće masovna vakcinacija pa će svakako i ovaj problem biti predmet kontrolisanja zdravstveno sanitarne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove”, navodi se u odgovorima dostavljenim Dnevnim novinama.

Moguće je, pojašnjavaju, falsifikovati navedene dokumente, “ali zdravstveno sanitarna inspekcija o tome strogo vodi računa i u svakodnevnoj saradnji sa službenicima policije na graničnim prelazima kontroliše navedene dokumente a sve to uz konsultaciju sa epidemiološkim službama”.

“Sve neophodne mjere opreza su preduzete. Inspektori su edukovani i znaju šta sve jedan PCR test mora da sadrži-naziv firme, naziv laboratorije, ime doktora…, kao i da procijene da li je potvrda o vakcinaciji izdata od strane relevantne zdravstvene ustanove. Službenici granične policije, ukoliko sumnjaju u vjerodostojnost nekog od ovih dokumenata, proslijede inspekciji na provjeru, na taj način se zajedničkim akcijama i saradnjom sprječava upotreba falsifikovanih PCR testova i potvrda o vakcinisanju”, zaključuju iz Uprave za inspekcijske poslove.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.