Potrebni smo Andreju još jednom kako bi dobio novi bubreg!

Potrebni smo Andreju još jednom kako bi dobio novi bubreg!

Porodica Andreja Minića uputila je apel za pomoć koja im je potrebna za dodatne troškove za liječenje u Turskoj.

Andrej je rođen sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom – displazijom bubrega. Osmogodišnji Andrej Minić iz Bijelog Polja jedino je dijete u Crnoj Gori koje je trenutno na peritoneumskoj dijalizi.

Andrejev odlazak u Tursku na transplantaciju bubrega sve je izvjesniji zahvaljujući pomoći svih  vas koji ste se odazvali apelu njegove porodice.

Ovaj hrabri dječak je svake noći na dijalizi  od decembra 2019. Pored svog stanja, odličan je đak, nekada mu dijaliza teško pada, ali se uglavnom ne buni, jer veći dio tretmana prespava. Ograničen je u mnogo čemu, druženju, igranju, ishrani, ali on sve to jednostavno prihvata, ispričala je njegova majka Vesna Stešević. 

Odlazak na transplantaciju za njega znači povratak normalnom životu  i zdravom i bezbrižnom djetinjstvu.

Troškove  operacije pokriće Fond zdravstva a donor je Andrejev đed. Do sada je sakupljeno oko dvije trećine novca za dodatne troškove  transporta opreme za dijalizu i smještaj van bolnice, kazala je Kodexu njegova majka Vesna.

Potreban je samo još jedan mali  doprinos svih nas kako bi Andrej dobio novi bubreg.

Svi koji su u mogućnosti, uplate mogu izvršiti na žiro račun: 535-0700100246513-11 kod Prve banke.

Za uplate iz inostranstva  - SWIFT code : PRVAMEPG  ME 25535073050001195395 na ime Vesna Stešević


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.