Užas u Meksiku: Tinejdžer mačetom ubio dvije bebe u jaslicama, ranio vaspitačicu
Foto: AFP

Užas u Meksiku: Tinejdžer mačetom ubio dvije bebe u jaslicama, ranio vaspitačicu

Brazilska policija objavila je da je tinejdžer ubio najmanje dvije bebe u jaslicama i povrijedio vaspitačicu, prenosi u utorak BBC. Bebe su navodno bile mlađe od dvije godine.

Vojna policija objavila je da je tinejdžer s mačetom ušao u jaslice u gradu Saudadesu u saveznoj državi Santa Katarini. Komšije su došle nakon što su čuli plač i jauke, a tinejdžer se tada navodno povrijedio mačetom.

Uhašen je i nalazi se u bolnici, a lokalni mediji navode da ima 18 godina.

Ranije su se događali smrtonosni napadi u brazilskim školama. Dvanaestero djece ubijeno je 2011. u Rio de Ženeiru i 22 je teško povrijeđeno nakon što je 23-godišnji bivši učenik pucao iz vatrenog oružja. Žrtve su bile u dobi od 12 do 14 godina.

Prije dvije godine dvoje je napadača ubilo petoro učenika, direktora i učitelja u Raul Brasilu blizu Sao Paula.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.