Umjesto očekivanih sedmorki, Halima rodila DEVET zdravih beba

Dvije se nisu vidjele na ultrazvuku

Umjesto očekivanih sedmorki, Halima rodila DEVET zdravih beba

Dvadesetpetogodišnja Halima Cise iz Malija na svijet je donijela devet beba, dvije više nego što su ljekari otkrili u njenoj materici, i tako se pridružila malobrojnom društvu majki koje su rodile devetorke.

Prema ultrazvučnim pregledima koje je Halima Cise obavila u klinikama u Maroku i Maliju, nosila je sedmorke, ali se ispostavilo da su ljekarima promakle još dvije bebe.

Pet djevojčica i četiri dječaka rođeni su carskim rezom u klinici u Maroku, saopštili su iz Ministarstva zdravlja ove zemlje, kako prenosi Gardijan.

unnamed

Halimina trudnoća je privukla pažnju čak i vlade ove zapadnoafričke države. Kada su ljekari u martu rekli da će roditi sedmorke i da joj je potrebna posebna njega, vršilac dužnosti predsjednika Malija, Bah Ndav je naredio da je pošalju u Maroko, gdje je i obavljen porođaj.

„Majka i bebe su za sada dobro“, saopštila je agenciji Frans pres ministarka zdravlja Malija, Fanta Sibi, i dodala da je informaciju dobila od malijskog lekara koji je je pratio Halimu u Maroko.

Majka i njenih devet beba bi trebalo za nekoliko nedjelja da se vrate kući.

Portparol marokanskog ministarstva zdravlja, Rašid Kudari, naglašava da ne postoje zabilježeni podaci da su u marokanskim bolnicama do sada rođene devetorke.

Prema izvještajima lokalnih medija, ljekari su bili zabrinuti za Halimino zdravlje, kao i šanse da sve bebe prežive. Devetorke su jako rijetke, a medicinske komplikacije kod višestrukih trudnoća su veoma česte i podrazumijevaju da neke od beba ne uspiju da prežive.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.