Kroz tunel Sozinu prošlo 25 odsto manje vozila u odnosu na prošlu godinu
Tunel Sozina

Kroz tunel Sozinu prošlo 25 odsto manje vozila u odnosu na prošlu godinu

Tokom prva četiri mjeseca ove godine kroz tunel Sozina prošlo je 25% manje vozila u odnosu na 2019. godinu, kazao je direktor sektora za promet i održavanje u preduzeću "Monteput" Andrej Mihailović. On ističe da je tokom praznika promet vozila kroz tunel Sozina bio pojačan u odnosu na vrijeme koje je za nama kada je promet bio mnogo slabiji nego smo navikli. Napominje da zabrana saobraćaja vikendom mnogo utiče na promet vozila kroz Sozinu i dodaje da radnim danima prođe skoro duplo više vozila u odnosu na vikend.

"U ponedjeljak je prošlo 9.260 vozila što je za ovo doba godine zavidan promet, prije toga prosječno smo imali oko 5,5 hiljada vozila, već ovih dana je oko 6.000 vozila", precizirao je Mihailović za Jutarnji program Televizije Crne Gore.

I ovog vikenda je važila zabrana međugradskog saobraćaja pa je, kaže Mihailović, bilo mnogo manje vozila nego radnim danima.

"Vikendom se ta brojka kreće negdje oko 3 hiljade, tako je bilo i ovog vikenda, malo preko 3 hiljade, tako da zabrana saobraćaja vikendom mnogo utiče na promet vozila kroz Sozinu", kazao je Mihailović i napominje da skoro duplo više bude vozila radnim danima u odnosu na vikend.

Prošlog mjeseca kroz Sozinu, kako dodaje, prošlo je 135 hiljada vozila što je, kako navodi, 25% manje u odnosu na 2019. godinu.

U Monteputu se nadaju da će lijepo vrijeme donijeti i bolji promet te da će se rezultati približiti prometu iz 2019. godine.

"U aprilu 25% vozila manje i to je i za prva 4 mjeseca u odnosu na 2019. godinu ali je za prethodnu godinu mnogo više", zaključio je Mihailović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.