Demokrate: Skrnavitelje djela u Kotoru kazniti najtežom zakonskom kaznom
Demokrate Crne Gore

"Ne smijemo dozvoliti da ovakvi događaji postanu normalni"

Demokrate: Skrnavitelje djela u Kotoru kazniti najtežom zakonskom kaznom

Demokratska Crna Gora osudila je kako navode prostačko ponašanje grupe Kotorana koji su na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prijetili i vrijeđali, a zatim i fizički ugrozili Ivanu Krivokapić, nakon što ih je prethodno upozoravala da ne sprovedu u djelo iskazanu namjeru skrnavljenja crkve Svetog Nikole u Kotoru.

"U nevjerici da se to dešava u našoj Crnoj Gori, najoštrije osuđujemo takav akt, bez obzira od koga on dolazio. Bez obzira kako se to lice zvalo, kojoj partiji, naciji ili vjeri pripadalo. U pitanju je nešto što nije primjereno drevnom gradu Kotoru, niti bilo kojem civilizovanom društvu", poručuju iz Demokrata.

Dodaju da u Kotoru, kao u cijeloj Crnoj Gori, valja zajedno živjeti.

"I to ne jedni pored drugih ili jedni uprkos drugima, već zajedno, jedni sa drugima. Očuvanje toga je cilj i ideal iza kojeg Demokratska Crna Gora stoji svim svojim bićem, idejom, kao i svakim svojim srcem. To je najveći kvalitet jednog društva koji moramo vratiti, i mi ćemo uprkos svim onim silama ludila i necivilizovane neobuzdanosti u tome zajedno sa svim dobronamjernim i poštenim građanima uspjeti", naglašava se u saopštenju.

Upitali su se kakav to um misli da se ovim može bilo šta dobro i vrijedno postići? Kakav to um misli da se iz ovakvih stvari i nedostojnog odnosa može bilo šta dobro izroditi?

"Ovakvo vandalsko ponašanje ne predstavlja ni jednu naciju, ni jednu vjeru, ni jedan grad ili sredinu, već isključivo lično nevaspitanje i nedobronamjernost.
Zato pozivamo sve Kotorane i sve građane Crne Gore da ovo osude i tako se ridruže glasu ljubavi i razuma. Takođe, apelujemo na državne organe da se vinovnici pronađu i u okviru zakonskih mogućnosti najoštrije kazne, da bi se na takav način poslala poruka da kao društvo nećemo pristati da budemo taoci zla, i poruka da ovdje čuvamo najvrjednije dobro, a to je naš zajednički život", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.