Rekord u Evropi: Za jedan dan vakcinisano skoro 10.000 ljudi

Srazmjerno broju stanovnika

Rekord u Evropi: Za jedan dan vakcinisano skoro 10.000 ljudi

Tokom prvog dana masovne imunizacije protiv korona virusa u Crnoj Gori vakcinu je primilo skoro 10 hiljada građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Od toga, aplicirano je 7.784 prve doze i 1.482 druge doze.

"Crna Gora je tako postavila rekord u Evropi po broju datih doza u jednom danu srazmjerno broju stanovnika. Prema dostupnim podacima, do sada, rekorder je bila Njemačka koja je vakcinisala milion stanovnika u jednom danu, što je 1,2 odsto cjelokupne populacije", navode iz Ministarstva.

Crna Gora je, međutim, danas vakcinisala 1,5 odsto stanovništva.

"Crna Gora je među rijetkim državama svijeta koja, srazmjerno broju stanovnika, ima kapacitete da u jednom jedinom danu vakciniše skoro 10 hiljada građana. Ovo je uspjeh cijele države, sa naglaskom na građane čija je svijest o značaju vakcinacije za ’čistudesetku’“, poručila je ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović.

U Crnoj Gori, do 4. maja ukupno je dato 74.947 doza vakcina protiv korona virusa. Od toga, prvu vakcinu je dobilo 48. 719 građana, a 26.226 ima kompletno vakcinisanih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.