Demokrate Crne Gore

Reagovanje Demokrata

"Škola u Igalu biće gotova za godinu dana, najviše dvije"

Poznata je praksa da kada cirkus odlazi iz nekog mjesta, za poslednju tačku uvijek ostavi nešto spektakularno kako bi zadivio gledaoce i učinio da sjećanje ostane dugo poslije njih. Odlazeći cirkus družine poznat kao DPS, uprkos tome što će ih se generacije građana po zlu sjećati baš dugo, izgleda se opredijelio da to sjećanje začini i gomilom tragikomičnih gluposti kako ne bi sve bilo pljačka, pohara, otimanje, pronevjere i mafija, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata u Herceg Novom.

Demokrate su danas reagovale na saopštenje Demokratske partije socijalista u kojem oni navode da je gradska vlast obećala školu u Igalu koju nije sagradila.

"Što se tiče prijeko potrebne škole u Igalu, ona ne nedostaje poslednje četiri godine, već najmanje poslednjih trideset! A DPS, uprkos što je imao tri decenije dugu priliku da makar toliko uradi za Novljane, sad kad je razvlašćen i u propadanju se sjetio da obećava. Ali znaju iz propadajućeg DPS-a koliko im riječ vrijedi, a posebno znaju na koje su sve načine i zbog čega iz njihove Vlade to opstruirali. A znaju i građani Novoga da su svoje slobodarstvo plaćali osvetama pljačkaške družine, i to osvetama koji udaraju na djecu i njihove uslove za život i školovanje", dodaju iz Demokrata.


Na svu sreću, poručuju da  nakon 30. avgusta, nacionalšovinistički cirkus na vlasti više nemamo, ali imamo situaciju da nova Vlada, nova ministarka, zaista žele i hoće da riješe to pitanje.

"Komisija je formirana i po prvi put se najozbiljnije krenulo u rješavanje tog problema. A iz toga slijedi da će ne za četiri godine, nego već za godinu do dvije dana, Igalo imati novu školu! A mi ćemo tada ponosno reći „Riječ dali, obećanje ispunili!“, poručuju iz Demokrata.

"Nego, da im učinimo kad već žele da ispadnu smiješni, pa da se vratimo DPS-ovim smijurijama: od čega su mislili da je naprave? Od generacijama kradenih dječijih dodataka? Od opljačkanog novca penzionera? Da nisu možda mislili da nekoliko funkcionera proda nelegalno stečene stanove pa da je tako finansiraju? Ili su to ipak mislili od profita nekadašnjih novskih privrednih giganata poput Prvoborca, Mješovitog, HTP Boke? Ili možda od dobrog poslovanja Jadranskog brodogradilišta, čiji danas budzašto prodati plutajući dokovi rade u – pazite sad! – Njemačkoj, Holandiji, Letoniji i Turskoj, ali nama nisu valjali? Znaju građani svu vašu priču, i svo "dobro" koje ih je od vas snašlo. Znaju da se od vas očekuje samo proizvodnja podjela i sukoba, pljačka i mafijanje, a profit koji tim putem stičete ne treba nikome", kazuje se u saopštenju.

Za kraj su poručili da se škole ne grade niti podižu generacije otrovnim podjelama, već poštenim radom. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.