Andrija Nikolić, Foto: DPS

Nikolić na Tviteru

"Antiustavna verzija "tužilačkih zakona" poništava osnovni princip EU"

Parlamentarna većina istrajavanjem na antiustavnoj verziji tužilačkih zakona poništava osnovni princip Evropske unije (EU) da reforme u vladavini prava mogu uspjeti samo ako se ključne odluke budu donosile preko Vlade i opozicije, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji kazao je ranije danas da EU prati reforme u tužilaštvu i da institucionalne promjene moraju da budu u potpunosti u skladu sa Ustavom i da poštuju sve osnovne principe vladavine prava.

Nikolić je rekao da istrajavanje parlamentarne većine na “antiustavnoj verziji tužilačkih zakona, sa ciljem da politika poklopi sve tri grane vlasti, poništava osnovni princip EU”.

“Da reforme u vladavini prava mogu uspjeti samo ako se ključne odluke budu donosile preko Vlade i opozicije”, naveo je Nikolić na Tviteru 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.