Vatrogasci često rizikuju svoje živote spašavajući tuđe, požrtvovanost pokazuju svakoga dana
Sekulović

Sekulović čestitao Dan vatrogasaca

Vatrogasci često rizikuju svoje živote spašavajući tuđe, požrtvovanost pokazuju svakoga dana

Povodom 4. maja Međunarodnog dana vatrogasaca ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović čestitao je praznik svim vatrogascima - spasiocima, poručivši da cijeni njihov profesionalizam, požrtvovanost i solidarnost, koju potvrđuju svakodnevnim aktivnostima.

"Ovaj dan je prilika da javnost Crne Gore podsjetimo da ovaj humani poziv mora naći adekvatno mjesto u društvu kome pripadamo“, istakao je Sekulović.

Veoma je raznolika i zahtjevna priroda poslova vatrogasaca - spasilaca i da oni vrlo često rizikujući sopstvene živote spašavaju tuđe.

"U tome je uzvišenost i veličina ovog zanimanja. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni njihov doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa, gdje su se nesebično zalagali da pomognu stanovništvu i na taj način potvrdili da su nezaobilazan segment društva“, kazao je Sekulović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova s dužnim poštovanjem prati aktivnosti vatrogasaca-spasilaca i iskazuje spremnost da u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima radi na unapređenju njihovog statusa i poboljšavanju uslova rada. U tom kontekstu cijenimo da je saradnja sa opštinskim službama zaštite i spašavanja na vrlo visokom nivou i da dijelimo zajedničke probleme, a istovremeno i uspjehe koje postiže sistem zaštite i spašavanja u Crnoj Gori - naveo je Sekulović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.