Do sad vakcinisano preko 130 Bjelopoljaca

Dobar odziv građana za vakcinaciju i u Bijelom Polju: Čeka se red za Sinofarm(FOTO)

Dobar odziv građana za masovnu vakcinaciju protiv koronavirusa zabilježen je jutros i u Bijelom Polju.

Građani Bijelog Polja jutros su u Gimnaziji "Miloje Dobrašinović" čekali svoj red za vakcinaciju kineskom vakcinom Sinofarm.

Tome svjedoče fotografije objavljene na zvaničnoj Fejsbuk stranici Doma zdravlja Bijelo Polje.

18192658278583023871827516251127345467498n

Foto: Dom zdravlja Bijelo Polje

Direktor Doma zdravlja dr Miloš Šaponjić je kazao da sve teče po planu a da je pored Sinofarm vakcine dostupna i Astra Zeneka.

"Danas smo počeli sa masovnom vakcinacijom na punktu u sali Gimnazije Miloje Dobrašinović, a od četvrtka će biti otvoren punkt u sali Osnovne škole u Rasovu", kazao je Šaponjić , ističući da je od jutros vakcinisano preko 130 sugrađana i ponovo pozvao sve sugrađane da se vakcinišu.

“Građani mogu da se vakcinišu bez zakazivanja, dakle, dovoljno je da se sa  identifikacionim dokumentom upute prema vakcinalnom mjestu kako bi primili svoju prvu dozu vakcine. Odziv je za sada dosta dobar, zadovoljni smo, a očekujemo da će narednih dana biti još veći“ - zaključio je dr Šaponjić.

Iz Doma zdravlja Bijelo Polje ističu, da će se revakcinacija AstraZenekom odvijati po već dogovorenim terminima.

1822499607858303553849305066135707003554046n

Foto: Dom zdravlja Bijelo Polje

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović saopštila je da će građani moći da biraju između vakcina koje u tom trenutku budu dostupne, dok će onima koji boluju od nekih bolesti vakcinu preporučiti izabrani ljekar.

"Svaki građanin koji želi da se vakciniše to će moći da uradi onda kad to poželi na vakcinalnom punktu u svojoj opštini. Kome je komfornije može da se prijavi putem sajta Covid odgovor", rekla je Borovinić-Bojović.

Iz Vlade su juče saopštili da je u Crnoj Gori prvu dozu vakcine primilo više od 40 hiljada građana.

Revakcinisalo se gotovo 24 hiljade ljudi, a dolaskom novog kontingenta od 200 hiljada kineskih Sinofarm vakcina stekli su se uslovi za masovnu imunizaciju.

Jutros stigla i Fajzerova vakcina, samo za prioritetne grupe

2340 doza Fajzer Biontek vakcine stiglo je jutros u Crnu Goru.

Riječ je o prvoj isporuci od ukupno 42.000 doza ove vakcine namijenjenih Crnoj Gori, koje će stizati do kraja avgusta.

"Isporuka vakcina finansira se iz paketa finansijske pomoći vrijednog 70 miliona eura koji je Evropska komisija usvojila u decembru 2020. godine, kako bi partnerima iz Zapadnog Balkana pomogla u pokrivanju troškova kupovine vakcina. Podjelu vakcina, čiju kupovinu finansira EU, omogućila je Austrija sklapanjem pravnih aranžmana sa proizvođačem i partnerima iz Zapadnog Balkana", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako se ističe, prvi pristigli kontingent namijenjen je prioritetnim grupama, o tome više OVDJE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.