Pet godina od smrti Ognjena Rakočevića-dječaka koji je ujedinio Crnu Goru
Ognjen Rakočević

Pet godina od smrti Ognjena Rakočevića-dječaka koji je ujedinio Crnu Goru

Od smrti dječaka Ognjena Rakočevića, čiji je nestanak, ujedinio cijelu Crnu Goru, prošlo je pet godina.

U noći između 3. i 4. maja 2016. godine, jedanaestogodišnji plavokosi dječak bosonog se iskrao iz kuće, i otrčao ka hladnoj Morači.

Od tog trena za njim su tragali roditelji, rođaci, komšije, policija, vojska, vatrogasci, ronioci, više hiljada građana, u najvećoj potrazi za jednim nestalim licem u Crnoj Gori,prenosi Pobjeda.

Nade da se negdje sakrio ugašene su dvanaestog dana kada je njegovo tijelo pronađeno na ušću Morače u Skadarsko jezero, u mjestu Manastirski Vrbiš.

"Nekoliko godina ranije Ognjen je gotovo fotografski nacrtao mjesto na kojem je pronađen, a njegov crtež je putem britanskih medija Dejli mejl i Miror, obišao cio svijet",naveo je njegov otac dječaka Branko.

Dječakova majka Valentina Rakočević osnovala je fondaciju koja pruža podršku i pomoć djeci sa autizmom, a u martu 2018. godine otvoren je centar za autizam, razvojne smetnje i dječju psihijatriju koji nosi ime "Ognjen Rakočević".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.