Jutros počela masovna vakcinacija u Crnoj Gori
Redovi u NK, Foto:Screenshot/RTCG

Jutros počela masovna vakcinacija u Crnoj Gori

U Crnoj Gori jutros je počela masovna imunizacija stanovništva protiv korona virusa Sinofarm vakcinom. Građani će, kako je to ranije objavljeno, moći da se vakcinišu bez zakazivanja.

Kako su ranije najavile zdravstvene vlasti, širom Crne Gore biće 140 punktova za masovnu vakcinaciju, a radno vrijeme će biti od osam do 20 sati.

Da su građani zainteresovani za vakcinaciju svjedoče i redovi ispred jednog od punktova u Kotoru i Nikšiću (Dom kulture Škaljari i Tehnopolis),prenosi portal RTCG.

Direktor Doma zdravlja Kotor Igor Kumburović rekao je da su dobili 3.700 doza Sinofarm vakcina.

"Veliki je broj građana došao jutros i prije sedam sati. Ako se po jutru dan poznaje, očekujem da ćemo odlično odraditi ono što smo krenuli", rekao je Kumburović za RTCG.

On je saopštio da je u toku revakcinacija AstraZeneka vakcinom. Navodi da mjesec i po dana imaju konstantan pad, i nisku stopu lokalne transmisije.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović saopštila je da će građani moći da biraju između vakcina koje u tom trenutku budu dostupne, dok će onima koji boluju od nekih bolesti vakcinu preporučiti izabrani ljekar.

"Svaki građanin koji želi da se vakciniše to će moći da uradi onda kad to poželi na vakcinalnom punktu u svojoj opštini. Kome je komfornije može da se prijavi putem sajta Covid odgovor", rekla je Borovinić-Bojović.

Iz Vlade su juče saopštili da je u Crnoj Gori prvu dozu vakcine primilo više od 40 hiljada građana.

Revakcinisalo se gotovo 24 hiljade ljudi, a dolaskom novog kontingenta od 200 hiljada kineskih Sinofarm vakcina stekli su se uslovi za masovnu imunizaciju.

Vakcinalni punktovi nalaze se na sljedećim lokacijama:

Andrijevica: 2 punkta u Domu kulture

Bar i Sutomore: 5 punktova u hotelu „Princess“, 7 u gimnaziji „Niko Rolović“, kao i po jedan punkt u Virpazaru i Ostrosu

Berane: 12 punktova u Sportskom centru

Bijelo Polje: 5 punktova u OŠ "Milivoje Dobrašinović“ i 5 u Sali Rasovo

Budva i Petrovac: 6 punktova u Crvenom krstu

Cetinje: 4 punkta u Crvenom krstu

Danilovgrad: 4 punkta u OŠ "Vuko Jovović“

Herceg Novi: 10 punktova u Institutu Igalo, stara faza

Kolašin: 2 punkta u Sali OŠ "Risto Manojlović“

Kotor: 6 punktova u Centru za kulturu „Škaljari“

Mojkovac: 2 punkta u OŠ "Aleksa Đilas Bećo“

Nikšić: 6 punktova u Tehnopolisu, 8 punktova u sali OŠ "Luka Simonović“ i 6 punktova u sali OŠ „Mileva Lajović Lalatović“

Petnjica: 1 punkt u OŠ "Mahmut Adrović“

Plav: 4 punkta u SMŠ "Baćo Bašić“

Plužine: 1 punkt u zdravstvenom centru

Pljevlja: 4 punkta u Domu vojske i 4 u Prvoj osnovnoj školi

Podgorica, Tuzi i Golubovci: 6 punktova u sportskom centru, 6 punktova u muzičkom centru, 6 punktova u univerzitetskom centru, 4 punkta u VMC, 2 punkta u Domu zdravlja Tuzi i 1 punkt u Domu zdravlja Golubovci

Rožaje: 3 punkta u Sali OŠ „Mustafa Pečanin“

Šavnik: 1 punkt u Obrazovnom centru
Tivat: 4 punkta u Centru za kulturu „Partizan“
Ulcinj: 3 punkta u autobuskoj stanici
Žabljak: 1 punkt u OŠ „Dušan Obradović

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.