Iz EU stiže 651.000 doza vakcina za zemlje regiona: Bez vakcinacije pandemija neće stati
Oliver Varhelji

Varhelji obišao Batut

Iz EU stiže 651.000 doza vakcina za zemlje regiona: Bez vakcinacije pandemija neće stati

Evropski komesar za proširenje i susjedske odnose Oliver Varhelji izjavio je u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" da je sada glavno pitanje "kad mogu da se vakcinišem" i da će u naredne dvije nedjelje EU doneti 651.000 vakcina za cio region.

„Izvinjavam se što vas uznemiravam na državni praznik, ali borba protiv koronavirusa ne može da čeka i mislio sam da je najvažnije da donesemo vakcine, počev od Srbije, najuspješnije zemlje regiona u procesu vakcinacije“, rekao je Varhelji.

On je rekao da je EU pomagala Srbiji tokom pandemije, da je donirala trijažne kontejnere, kao i frižidere za čuvanje vakcina.

Varhelji je istakao da je riječ o 651.000 doza vakcine, koje dolaze pored onih vakcina koje su obezbijeđene kroz Kovaks sistem za Zapadni Balkan, na inicijativu Austrije.

Kroz Kovaks će, kako je rekao, za region biti obezbijeđeno oko milion doza vakcine.

"Srbija nije zaboravila na region, dala je oko 100.000 doza i sada je naš red da Srbiji vratimo ono što je pomogla regionu prije nas“, poručio je Varhelji.

On je rekao da borba protiv pandemije izgleda lakše sa visokom stopom vakcinacije u Srbiji, ali da ipak poziva sve da se vakcinišu.

„Svi moramo da budemo vakcinisani, bez toga pandemija neće stati“, poručio je Varhelji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.