DF: Sigurni smo da nam se Joanikije iskreno divi
Joanikije i Bečić

DF: Sigurni smo da nam se Joanikije iskreno divi

Demokratski front kritikovao je administratora Mitropolije crnogorsko primorske i episkop budimljansko nikšićki Joanikije, koji je juče odao priznanje lideru Demokrata Aleksu Bečiću za podršku izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

U ovim blagim i radosnim danima potrebno je prigrliti svakoga, nikoga ne odbaciti, svakome pomoći, sve istrpjeti i oprostiti. 

“Treba blagodariti na svakoj pohvalnoj riječi upućenoj bilo kom čovjeku, vjerniku ili ateisti, svakom priznanju izrečenom drugom, daljem ili bližem, kao riječi od samog vladike i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija upućene Demokratama, našim kolegama iz parlamentarne većine”, poručuju iz DF-a. 

Kažu da se ponose tim riječima, jer to pokazuje da imaju vjerskog starješinu koji daleko vidi, cijeni i poštuje, koji hvali one koji mu se poklone i iskreno služe svevišnjem Bogu. 

“Naš vladika je juče na najradosniji praznik za sve pravoslavne vjernike, u hramu naše Srpske pravoslavne crkve, izrazio poštovanje i zahvalnost predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću što je njegovih deset poslanika podržalo izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Pohvalio je njega lično u tom odvažnom činu uvažavanja većinske pravoslavne Crne Gore. Mi se radujemo tome, baš kao što smo ponosni što uvaženi vladika nije nas isticao ni izdvajao da bi nas sačuvao od opasnosti sujetnih osjećanja ili, ne daj Bože, od neke nezaslužene političke koristi koje bi takve riječi nehotično mogle proizvesti”, poručuju iz DF-a. 

Sigurni su da im se Vladika zapravo, u sebi iskreno divi zbog iskazane hrabrosti i dobijenog blagoslova od blaženopočivšeg patrijarha Irineja za početak mirnih i Bogu prijatnih litijskih okupljanja. 

“Ne želimo ni da pomislimo koliko naš vladika voli što se, baš kao i on, borimo da se ne priznaje lažna država Kosovo, što smo protiv sankcija Rusiji, što ne želimo da glasamo za smjenu Leposavića jer srpski narod nije genocidan i koliko je vladici teško da o tome ne govori. To čini da ne bi nekog povrijedio ko možda ne misli i ne osjeća kao on.  Teško je našem vladici u ovoj zemlji svakakvih podjela, dioba i zato ga molimo i iskreno hrabrimo da nas svojom trpeljivošću okuplja kao što je to učinio danas u stradalnoj Murini. Da svi budu isti i svi zajedno u miru i slozi, bez isticanja bilo koga, osim Svevišnjega na nebu i vjerujućeg naroda na zemlji”, navode iz DF-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.