SD Herceg Novi: Demokrate se predstavljaju kao branitelji Ustava, a onda se hvale kako nijesu bili za njega
Socijaldemokrate

SD Herceg Novi: Demokrate se predstavljaju kao branitelji Ustava, a onda se hvale kako nijesu bili za njega

Bez ikakve želje i namjere da remetimo “idilične” odnose tradicionalnih koalicionih partnera u Herceg Novom i na državnom nivou, Demokrata i DF-a, nerado ćemo se nadovezati na njihovo međusobno prepucavanje, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Razlog je kako navode, jednostavan - što je u tom prepucavanju izrečena jedna veoma zabrinjavajuća kvalifikacija.

"Naime, Demokrate u saopštenju navode da “osim u DPS-u samo u redovima DF-a ima poslanika koji su glasali za Ustav”, te da će Novljani to znati da cijene. Ne želeći da se bavimo
njihovim međusobnim odnosima, a cijeneći da je izuzetno korisno da kažu šta misle jedni o drugima, moramo pitati Demokrate šta konkretno imaju protiv Ustava Crne Gore?", dodaje se u saopštenju SD-a.

Poručuju da ova prilično opasna kvalifikacija dolazi u vremenu kada se njihov predsjednik fotografiše sa rukom na Ustavu, kada u medijima daje izjave da “vjeruje da se niko neće igrati sa Ustavom” i kada se predstavlja kao ustavobranitelj.

"I dok, sa sigurnošću, svim zainteresovanim stranama unutar i van Crne Gore možemo poručiti da građanska Crna Gora neće dozvoliti ono što su neki domaći i strani naumili, Demokratama postavljamo veoma konkretno pitanje - šta imaju protiv Ustava gradjanske, multivjerske, sekularne i antifašističke Crne Gore?", zaključuje se u saopštenju Socijaldemokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.