Konjević uputio prvomajsku čestitku građanima Crne Gore: Da napravimo društvo perspektivne mladosti i bezbrižne starosti
Raško Konjević, Foto: SDP

Konjević uputio prvomajsku čestitku građanima Crne Gore: Da napravimo društvo perspektivne mladosti i bezbrižne starosti

Praznici poput Dana rada uvijek su dobra prilika da se podsjetimo što smo zajedno, kao društvo, političke partije ili pojedinci uradili da onima koji stvaraju u našoj zemlji svakodnevni život bude kvalitetniji, da imaju bezbrižnu mladost i sigurnu starost, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) prilikom čestitanja 1. maja, međunarodnog Dana rada.

"Socijaldemokratska partija, kao najstarija ljevičarska partija na političkoj sceni Crne Gore, se u proteklih godinu dana trudila da problemi i izazovi sa kojim se suočavaju svi građani naše zemlje budu u fokusu našeg društva i političke scene. Nažalost, neke druge teme su postale dominante, ali smo istrajali da kroz javno djelovanje i kroz zakonodavnu aktivnost", kazao je Konjević.

Dodaje da je u protekloj godini poslije snažne kampanje koju su vodili usvojen inovirani Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, kojim su značajno poboljšani uslovi za buduće i sadašnje penzionere, a povećana je i minimalna penzija.

Takođe, navodi da su se snažno borili za povećanje minimalne plate i predstavlja im zadovoljstvo što će se i to ostvariti za par mjeseci.

Poručuje da nije bilo političke volje da se ostali zakonski akti koje su predlagali usvoje, ali će SDP insistirati na paketu od 12 reformsko-socijalnih zakona koji su u skupštinskoj proceduri, kako bi se smanjili porezi i doprinosi na plate, povećala primanja zdravstvenih radnika, smanjile akcize na gorivo i stopa PDV na struju i pomogla mala i srednja preduzeća.

"Borba za dostojanstven život svakog građanina Crne Gora mora postati središnja tema našeg društva i SDP će kao i do sada dati puni doprinos da do toga dođe. Naša partija će, kao i do sad, ostati pouzdan partner sindikatima i radničkim udruženjima u borbi za njihova prava. Zbog toga svim građanima Crne Gore, s poštovanjem i iskreno, u ime Socijaldemorkatske partije i svoje lično želim srećan Prvi Maj!", zaključio je Konjević u čestitki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.