Vulin: Stvaranje srpskog sveta rješava nacionalno pitanje, proces ujedinjenja počeo, to se više neće moći zaustaviti
Vulin

Vulin: Stvaranje srpskog sveta rješava nacionalno pitanje, proces ujedinjenja počeo, to se više neće moći zaustaviti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da "nikome nije smetalo to što su se Njemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svjetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi".

„Vjerujem da stvaranje srpskog sveta rješava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje ‘velike Albanije’, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznag svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu“, rekao je Vulin za Večernje novosti, navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on „saborci, ali nije rijetko da ne mislimo isto“.

Prema njegovim riječima, „često čujem da se kaže kako ćemo svi živjeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe da se okupljamo u srpskoj državi“.

„Zaboravalja se da smo mi tako već živjeli, vekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha“, naglasio je Vulin.

Kako je rekao, „nije rešenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji“.

„Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvijek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u djelovima nacije gdje ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti“, rekao je Vulin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.