AstraZeneka prihodovala 275 miliona dolara
Ilustracija

U prvom kvartalu

AstraZeneka prihodovala 275 miliona dolara

Farmaceutska kompanija AstraZeneka saopštila je da joj je prodaja vakcina u prvom kvartalu donijela prihod od 275 miliona dolara što je više od očekivanog.

Ovo je prvi proizvođač lijekova koji je objavio finansijske detalje o distribuciji i prodaji vakcina. Kompanija je objavila da neće ostvarivati profit od vakcina dok traje pandemija.

AstraZeneka navodi da je širom sveta isporučila oko 68 miliona doza. Prodaja u Evropi donijela je 224 miliona dolara, u zemljama u razvoju 43 miliona, a u ostatku svijeta osam miliona dolara, dodaje se u izvještaju.

Ukupan prihod kompanije, koji obuhvata i uplate koje su rezultat saradnje s drugim firmama, povećan je 11 odsto u prva tri mjeseca godine i dostigao je 7,32 milijarde dolara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.