Srbija od 1. maja izdaje kovid sertifikate
Ilustracija

Srbija od 1. maja izdaje kovid sertifikate

Srbija će od subote, 1. maja, početi da izdaje digitalne sertifikate o vakcinaciji, odnosno svi građani koji su vakcinisani dobiće digitalni kovid sertifikat, rekla je premijer Srbije Ana Brnabić.

Ona je na sjednici Skupštine Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika, istakla da su neke zemlje već spremne da prihvate srpske sertifikate i da će zahvaljujući njima građani moći da putuju lakše i bez PCR testova.

"Srbija je uspostavila od početka procesa odličan IT sistem, koji omogućava izdavanje elektronskih sertifikata. Ti sertifikati treba da omoguće putovanje vakcinisanih građana", rekla je ona.

Ona je rekla da će Srbija imati uskoro oko 40 odsto vakcinisane ukupne populacije, te dodala da je u Srbiji sve bolja i stabilnija epidemiološka situacija.

"Brojevi padaju, a najveći deo toga je zahvaljujući vakcinaciji, što se najbolje vidi u Beogradu, gdje dramatično pada broj oboljelih. Vakcinacija radi", istakla je Brnabićeva, te apelovala na građane da se vakcinišu.

Ona je najavila i da uskoro počinje masovna vakcinacija u tržnim centrima, a punktovi za vakcinaciju biće najprije postavljeni u Tržnom centru Ušće u Beogradu, zatim u šoping-centru Delta siti, kao i u centrima u Kragujevcu i u Nišu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.