Danka poražena u Madridu
Danka Kovinić

Danka poražena u Madridu

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić ušla je u glavni žreb mastersa u Madridu kao laki luzer, ali nije usphela da dobaci dalje od prvog meča, pošto joj se na tom putu ispriječila Slouni Stivens.

Odustajanjem Gabinje Muguruse otvorila se prilika za 63. teniserku svijeta da igra na još jednom mastersu. Naspram nje je stala nekadašnja gren slem šampionka i treća igračica svijeta, a sada 51. na WTA listi. Ali uprkos padu na listi Slouni Stivens je pokazala da i dalje posjeduje veliki kvalitet.

U prvom setu, tačnije prvi pet gemova vodila se velika borba. U svakom od tih pet rivalke su imale makar po brejk loptu. Danka je od četiri iskoristila samo jednu, dok je Stivens od pet dvije, ali sa tim brejkom prednosti završila je prvi set 6:4. U drugom mnogo lakši posao za Stivens i osiguran plasman u drugo kolo.

A tamo će Amerikanka imati izazovu u vidu Žaber. Plasman u drugu rundu obezbijedila je i Slovenka Tamara Zidanšek, koja je u dva seta savladala Hsije 6:2, 6:4 i naredna rivalka biće joj prvi reket svijeta Ešli Barti. Do druge runde nije uspjela da dođe Petra Martić, pošto je doživjela poraz u dva seta od Amerikanke Bernarde Pere 6:3, 6:2,prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.