Podgoričanin izručen Italiji: Iz zlatare u Milanu odnio nakit vrijedan 200.000 eura
Foto: Uprava policije

Podgoričanin izručen Italiji: Iz zlatare u Milanu odnio nakit vrijedan 200.000 eura

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE su danas sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica realizovali ekstradiciju lica V.V. (46) iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

Ekstradicija je realizovana iz Crne Gore u Italiju preko teritorije Albanije.

"Izručenje je odobreno rješenjem Ministarstva pravde Crne Gore, donijetog u postupku ekstradicije na osnovu Dodatnog bilateralnog protokola uz Evropsku konvenciju o ekstradiciji, potpisanog između Crne Gore i Republike Italije a koji propisuje mogućnost izručenja sopstvenih državljana za određena krivična djela", saopšteno je.

V.V. je predat Italiji radi vođenja krivičnog postupka pred sudom u Milanu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško razbojništvo (oružana pljačka).

"Osumnjičen je 20. decembra 2017. godine, zajedno sa svojim saučesnicima V.D., B.Z. i drugima, izvršio razbojništvo u juvelirnici „Paradiso Luxury’“ koja se nalazi u Milanu,  kad je otuđeno više od 20 satova velike vrijednosti brendova „Rolex“, „Patek“, „Hamilton“ i „Philippe Cartier“ kao i dvije narukvice. Ukupna vrijednost otuđenih stvari je oko 200.000 eura", saopšteno je iz policije.

Podsjećaju da je V.V. lociran i uhapšen u Podgorici 15. septembra 2020. godine od strane službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i  Centra bezbjednosti Podgorica a u saradnju sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.