Aerodromi Crne Gore

Ministarstvo kapitalnih investicija

"Za stanje u Aerodromima Crne Gore krivi nerad i javašluk"

Ministarstvo kapitalnih investicija primilo je k znanju odluku V.D. Direktorice Aerodroma Crne Gore Ane Lončarević - Badnjar, o njenoj neopozivoj ostavci. Izražavamo žaljenje zbog njene odluke jer smo uvjereni da je, bez obzira na ogroman izazov koji će vođenje Aerodroma Crne Gore predstavljati u budućnosti, uz izbor stručnih i nekorumpiranih saradnika, i uz konsultacije sa članovima Odbora direktora i Ministarstvom kapitalnih investicija, mogla da da doprinos postavljanju Aerodroma Crne Gore na zdrave noge, saopšteno je iz tog resora.

Najavili su da će u narednim danima, Odbor direktora, u saradnji sa ministarstvom, imenovati novog V.D. Direktora ovog preduzeća.

"Ipak, istine radi, javnost želimo da podsjetimo da, za situaciju u kojoj se našlo ovo preduzeće, nije odgovorna aktuelna Vlada niti resorno ministarstvo, već nerad i javašluk, uz partijsko zapošljavanje kadrova partija koje su prethodnih 30 godina činile vlast u Crnoj Gori", dodali su iz MKI.

Kada je u pitanju novac dobijen sudskom presudom u iznosu od 9.4 miliona eura po osnovu duga Montenegro Airlines-a i Lex specialis-a, čija je primjena onemogućena odlukama AZZK-a, Ministarstvo kapitalnih investicija smatra da je to pitanje etike.

"Ministarstvo kapitalnih investicija nije u stanju niti želi da ospori ili onemogući primjenu sudskih odluka, ali je spremno da svima jasno skrene pažnju na njihove reperkusije, jer stvaraju presedan koji može uzrokovati lančanu reakciju sa teškim posljedicama po budžet Crne Gore. I to smo jasno stavili do znanja gđi Lončarević - Badnjar", poručili su iz MKI-ja.

Navode da je njihov predlog za riješenje trenutne situacije sa likvidnošću bio da Aerodromi Crne Gore uzmu kratkoročni kredit, uz državne garancije, koji ne bi predstavljao posebno opterećenje za kompaniju zbog očekivanih prihoda u ljetnjoj sezoni ali i temeljne analize finansija i racionalizacije svih troškova koje kompanija trenutno ima. 

"Pred Odborom direktora Aerodroma Crne Gore je veliki zadatak da izabere novo, profesionalno rukovodstvo, i da zajedno sa njim temeljno restrukturira kompaniju u svim segmentima, napravi finansijsku analizu, donese predloge uštede i plan kratkoročnih i dugoročnih investicija. Vjerujemo da Aerodromi Crne Gore, kao jedan od najvažnijih državnih resursa, uz bolje vođenje i bez upliva političkih interesa, može da prevaziđe trenutne probleme i bude jedan od pokretača oporavka cjelokupne crnogorske privrede", zaključuje se u saopštenju MKI-ja.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.