Nastavak problema u Aerodromima: Odbornik SD-a nasrnuo na člana odbora direktora
Ilustracija

Nastavak problema u Aerodromima: Odbornik SD-a nasrnuo na člana odbora direktora

Situacija u Aerodromima Crne Gore dodatno se zakomplikovala nakon jučerašnjeg sastanka odbora direktora i sindikata. Sastanak, koji je trajao četiri sata, završen je bez ikakvog dogovora i sa podnesenim prijavama policiji. Prijave su jedan protiv drugoga podnijeli član borda direktora Eldin Dobardžić i potpredsjednik Sindikata Aerodroma i odbornik Socijaldemokrata u Opštini Tivat Igor Petković. Prema informacijama Dana, dobijenim od više lica, Petković je u holu nasrnuo na Dobardžića.

Dobardžić je za Dan kazao da je prijavio policiji Petkovića jer ga je napao u holu Aerodroma, nakon završenog sastanka.

Petković je, kako je rekao, na njega nasrnuo, ali su ostali učesnici tog događaja spriječili da dođe do fizičkog obračuna. Dobardžić je istakao da je on službeno lice, te da je tako i prijavio policiji napad.

“Samo on me je napao od svih učesnika sastanka. Postoje kamere u holu i video-zapis, tako da sam ja čist. Na moju rečenicu da su im za vrijeme prošlog direktora isplaćivane plate bez poreza i doprinosa, a da se na to nisu bunili, on je reagovao i uvrijedio me. Rekao sam mu da sa mnom tako neće razgovarati ako mu budem pretpostavljeni. Skočio je da se bije, psuje. Ja sam ćutao. Kasnije je opet krenuo preko vrata na mene. Izgleda da je samo tražio metu”, rekao je Dobardžić.

Danu je Dobardžićevu priču potvrdio nezvanično još jedan član borda direktora.

Nakon što je Dan dobio informaciju o prijavi policiji, nazvali su i Petkovića koji je kazao da je zapravo Dobardžić njega napao, te da ga je on prijavio policiji.

“Zaprijetio mi je da će mi ako dođe u menadžment dati otkaz. Nakon toga mi je uputio niz uvreda. Prijavio sam ga za prijetnju da će potpredsjedniku sindikata dati otkaz jer se bori za prava radnika”, kazao je Petković.

Incidentu u holu Aerodroma prethodio je sastanak u vezi sa najavom štrajka sindikata jer Aerodromi ne naplaćuju od države izvršnu presudu od 9,4 miliona eura.

Prema informacijama Dana, članovi sindikata su tražili od borda da do utorka naplati taj novac od države, inače će stupiti u štrajk.

Iz borda su im kazali da će taj novac naplatiti, ali ne u tom roku i pod ucjenama.

Tenzije nije smirila ni informacija da će danas biti isplaćene zarade za april.

Nakon sastanka, član borda Branko Vuković zvanično je saopštio da se došlo do zaključka da će svi raditi ono što im je u nadležnosti kako bi Aerodromi spremno dočekali sezonu.

“Takođe, želim da obavijestim javnost da je vijest o štrajku najobičniji spin koji je imao za cilj da situaciju u Aerodromima dodatno zakomplikuje, a potvrdu o ovoj tvrdnji dobili smo od predstavnika radnika na današnjem sastanku. Ono što je takođe bitno jeste to da zaposleni u Aerodromima neće trpjeti zbog bilo kakvih poteškoća koje se prevazilaze i da će već u četvrtak biti puštene plate za sve zaposlene u ovoj kompaniji”, saopštio je Vuković.

A, juče ujutru je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) Zoran Radunović tražio hitno izjašnjenje v.d. izvršne direktorice u ostavci Ane Lončarević Badnjar u vezi sa dokumentacijom koja se odnosi na propuste bivšeg menadžmenta, partijska zapošljavanja, nepotizam, paljenje poslovne dokumentacije Aerodroma u Tivtu. MKI već nekoliko dana pokušava da dobije dokumentaciju.

Radunović je, prema nezvaničnim informacijama Dana, zatražio kopije ugovora o radu zaposlenih u periodu od 1. januara 2017. godine do 1. januara 2020. godine.

Zatraženi su i svi ugovori o angažovanju pravnih punomoćnika za zastupanje ACG, od početka 2017. godine do danas, sa detaljnim pregledom isplata u govorenih usluga i hronologijom svih zaključenih ugovora.

Od nje se traže i odgovori u vezi sa sumnjom da je u dužem vremenskom periodu, a posebno nakon 30. avgusta prošle godine, uništavana dokumentacija.

Ministarstvo traži i da se navedu imena svih odgovornih službenika u Podgorici i Tivtu, kao i šefova bezbjednosti, koji su, prema raspoloživim podacima, od 30. avgusta prošle godine do danas rukovodili aktivnostima i spaljivali dokumentaciju ACG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.