Polufinale Lige šampiona

"Građani" preokrenuli protiv "Svetaca", na korak do istorijskog finala

Fudbaleri Mančester Sitija pobijedili su Pari Sen Žermen na strani u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona posle preokreta rezultatom 2:1 (0:1) i napravili veliki korak ka istorijskom plasmanu u finale elitnog takmičenja.

Sveci su pogotkom Markinjosa u 15. minutu došli u vođstvo, ali su Građani u drugom poluvremenu preko Kevina de Brujnea u 64. i Rijada Mareza u 71. stekli prednost uoči revanša na svom terenu sljedeće nedelje, prenosi "Sport klub".

Dva sasvim suprotna poluvremena gledali smo na Parku Prinčeva. U prvom je PSŽ bio znatno bolji rival. Organizovanom igrom u odbrani i konkretnim pokušajima u napadu, ekipa Maurisija Poćetina je vrlo lako mogla do ubjedljivijeg rezultata na velikom odmoru.

Pored gola Markinjosa, koji je došao udarcem glavom posle kornera, velike šanse su propuštali Nejmar i Leonardo Paredes. U još nekoliko navrata je domaćinu nedostajao bolji završni pas da ozbiljno ugrozi Edersona.

Siti je u tom periodu bio bez prave energije u završnoj trećini, pa je samo kod udaraca Bernarda Silve i Fila Fodena prijetio vicešampionu Evrope.

Drugo poluvreme – druga slika. Englezi su veći posjed lopte umjeli da koriste na pravi način, dok odbrana Svetaca više nije bila na visokom nivou. Ni u fazi napada domaćin nije mogao da poveže redove i stvori bilo kakvu šansu.

Posle nekoliko ozbiljnih napada tima Pepa Gvardiole, izjednačenje je viđeno uz dozu sreće. Kevin de Brujne je sa lijeve strane poslao centaršut na drugu stativu, loptu na putu ka golu niko nije dirao i ona je na kraju prevarila Kejlora Navasa.

Bio je to početak kraja Parižana. Osjetio je Siti da je rival u velikom padu, pojačao gas i vrlo brzo preokrenuo. Marez je izveo slobodan udarac sa nešto više od 20 metara, lopta je prošla kroz živi zid, koji je intervenisao veoma loše, i završila u mreži.

Da sve bude još gore po domaćina, od 77. minuta je ostao sa desetoricom posle isključenja Gane Geja, te je pitanje pobjednika praktično već tada bilo riješeno.

Podsjetimo, u drugom polufinalu sastaju se Real Madrid i Čelsi. Prvi meč u Madridu završen je nerešeno 1:1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.