SD Herceg Novi: Zaustaviti zloupotrebu državnih resursa u svrhu kampanje za lokalne izbore
Socijaldemokrate

SD Herceg Novi: Zaustaviti zloupotrebu državnih resursa u svrhu kampanje za lokalne izbore

Socijaldemokrate Herceg Novog apelovale su na predstavnike partija vladajuće većine i Vlade da zaustave zloupotrebu državnih resursa u svrhu kampanje za lokalne izbore.

"Svakodnevno u Herceg Novom možemo primijetiti veliki broj službenih vozila kojima funkcioneri vlasti dolaze u Herceg Novi kako bi vodili kampanju za lokalne izbore u našem gradu. Neki od njih dolaze pod rotacijom i uz pratnju, a pred građane izlaze iz kombija i autobusa. Za neke od njih se blokira pola grada da bi došli i obavili svoje partijske dužnosti", navodi se u saopštenju SD-a.

Posebno je indikativno kako navode što ovakvo ponašanje dolazi od onih kojima su godinama unazad bila puna usta kritika upućenih lokalnoj vlasti i potenciranja sopstvenog poštenja.

Poručuju da se sada u praksi najbolje može vidjeti koliko je ta njihova priča bila iskrena.

"Nije slučajno ni to da sve veći broj novoizabranih direktora i predsjednika Odbora direktora državnih kompanija “slučajno” put nanese do Herceg Novog, a neki od njih se, eto tek tako, sjete da lokalnoj samoupravi, mjesec dana pred izbore, upute donaciju ili pomognu u realizaciji nekog projekta", rekli su iz SD-a.

Dodaju da je na sceni klasična i otvorena zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe, tj. u svrhe kampanje za lokalne izbore u Herceg Novom.

Ovom prilikom apelovali su na političke konkurente iz vlasti da međusobne borbe na lokalnom nivou, koje vode od početka kampanje, vode o sopstvenom ili partijskom, a ne o trošku građanki i građana Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.