Potpuno zatvaranje Turske od 29. aprila, turisti izuzeti od restriktivnih mjera
ilustracija

Potpuno zatvaranje Turske od 29. aprila, turisti izuzeti od restriktivnih mjera

Potpuno zatvaranje Turske koje stupa na snagu od 29. aprila i trajaće do 17. maja, neće važiti za strane turiste koji posjete ovu zemlju u tom periodu, saopštilo je tursko ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Zbog pogoršanja epidemiološke situacije prelazimo na potpuno zatvaranje u četvrtak, 29. aprila, od 19 sati do ponedjeljka, 17. maja, do pet sati", najavio je danas predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, prenijela je agencija Anadolija (AA).

Izuzeće od ovih mjera odnosiće se samo na strance koji su došli u turističku posjetu Turskoj, ali ne i na one koji imaju boravak u zemlji.

Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari podijelio detalje koji se tiču uvođenja novih mjera u Turskoj u borbi protiv virusa korona.

Dodao je da će u okviru novih epidemioloških mjera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza radiće samo uz 50 odsto kapaciteta.

Prehrambene prodavnice, lanci marketa biće zatvorene nedeljom, a ostalim danima radiće od 10 do 17 časova. Neke apoteke će raditi uobičajeno, a restorani će nuditi samo uslugu dostave, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje.

Nastava u svim školskim ustanovama prelazi na onlajn, a svi ispiti će biti odgođeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.