Jelena Borovinić Bojović

Mišljenje ASK-a

"Borovinić Bojović ugrozila javni interes u slučaju imenovanja Galića"

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) utvrdila je ugrožavanje javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije u postupku imenovanja Igora Galića za direktora Institucija za javno zdravlje (IJZ).

Agencija je, kako se navodi u mišljenju, na osnovu saznanja iz medija postupak pokrenula za utvrđivanje postojanja ugrožavanja javnog interesa “od strane ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, na čiji predlog je Vlada imenovana Igora Galića za direktora IJZ”.

Ovim postupkom ministarka zdravlja je potencijalno zlouptrebila službeni položaj u cilju sticanja koristi za drugog - navodi se u mišljenju.

Agencija je uvidom u cjelokupnu dostavljenu dokumentaciju utvrdila da u trenutku imenovanja za direktora IJZ nije ispunjavao uslove tada važećim Pravilnikom u pogledu propisanog stepena stručne spremne, odnosno nije ispunjavao uslov "dr sci ili mr sci".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.