Vaspitačica i zlatar pred sudom 19. maja
Viši sud u Podgorici

U Višem sudu odloženo suđenje optuženima za krađu nakita i umjetnina iz kuće Aca Đukanovića

Vaspitačica i zlatar pred sudom 19. maja

Početak suđenja vaspitačici Ani Pešukić za dvije teške krađe nakita i umjetnina ukupne vrijednosti 340.931,27 eura iz porodične kuće Aca Đukanovića danas je u podgoričkom Višem sudu odgođen za 19.maj na zahtjev tužioca, saopšteno je iz Višeg suda.

Predmet je zadužila sutkinja Suzana Mugoša.

Osim Pešukić, u ovom postupku sudi se i izvršnom direktoru firme "Fin Gold“ iz Podgorice Filipu Raleviću za tešku krađu putem podstrekavanja i zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju.

Viši sud je prilikom kontrole optužnice Ralević i Pešukić oslobodio od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i potvrdio dio optužnice za krivična djela teške krađe, teške krađe putem podstrekivanja I zloupotrebu službenog poslovanja u privrednom poslovanju.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva, Filip Ralević je podstrekao Pešukić da iskoristi povjerenje porodice Đukanović i iz ormana njihovog stana otuđi veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata, vrijednosti 331.500.27 eura.

Trećom tačkom optužnice Pešukić se tereti da je iz stana Gabrijele Đukanović u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare, pozlaćene i kobaltne, i tri dječija novčanika sa novcem od 995 eura, sveukupne vrijednosti 9.431 euro.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.