EPCG da olakša dužnicima plaćanje duga, građani na ivici opstanka
Liberalna partija CG

EPCG da olakša dužnicima plaćanje duga, građani na ivici opstanka

Liberalna partija (LP) pozvala je bord direktora Elektroprivrede Crne Gore da u doba epidemije korona virusa nastoji da građane ne isključuje sa mreže i onemogućava im, ionako teške, uslove za život.

Poručuju da je bila dobra praksa bivšeg rukovodsta da zbog epidemije uvede razne olakšice za građane na ovu, praktično, osnovnu životnu potrebu za mnoge porodice.

Dodaju da se sada veliki broj građana javlja Liberalnoj partiji sa pritužbom da se cijelim porodicama gasi struja zbog dugovanja na računu.

"Potrebno je da uprava EPCG ponudi građanima fleksibilne uslove otplate duga i računa, kako bi bile zadovoljene i potrebe preduzeća i građana kao potrošača. Građanima koji imaju dug po osnovu neplaćanja eleektrične energije treba omogućiti plaćanje na više rata ali bez obaveze učešća, kako je to sada slučaj, jer mnoge porodice nijesu u mogućnosti da isplate toliki iznos učešća odjednom", pojasnili su iz LP-a.

Zaključuju da EPCG kao državna firma koja se nedavno pohvalila da je u suficitu čak 100 miliona eura u posljednje tri godine, kao stabilna firma, mora povesti račun o društveno odgovornom poslovanju i što je više moguće imati sluha za potrebe svojih potrošača, građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.