Željko Komnenović i Karen Medoks

Medoks u radnoj posjeti

"Tivat je magnet za velike britanske kompanije"

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks boravila je danas u radnoj posjeti Tivtu i razgovarala sa predsjednikom opštine Tivat Željkom Komnenovićem i njegovim saradnicima.

Na početku sastanka, Komnenović je istakao da je posjeta ambasadorke Medoks "od posebnog značaja, naročito nakon demokratskih promjena vlasti koje su se zbile i činjenice da vlast u Tivtu vrše isključivo građanske liste“.

On je britansku ambasadorku upoznao sa brojnim aspektima poslovanja lokalne uprave, sa planovima i očekivanjima, ali i sa problemima sa kojima se nova administracija suočava.

Predsjednik opštine zamolio je za podršku ambasadorke Medoks u kreiranju atmosfere jednakih šansi kada je u pitanju zapošljavanje u inostranim kompanijama koje posluju u Tivtu i Crnoj Gori.

Takođe, ukazao je na važnost omogućavanja pristupa priznatom britanskom obrazovanju za tivatske đake. Jedna od tema bila je i posredovanje u evidentiranju zainteresovanih humanitarnih organizacija, koje bi Opštini pomogle da realizuje socijalni program za pripadnike RE populacije u Tivtu, sa posebnim osvrtom na rješavanje njihovog stambenog pitanja.

"Moja posjeta Tivtu nije slučajna, jer Tivat je magnet za brojne britanske kompanije, ali i za britanske turiste“, naglasila je ambasadorka Medoks.

Ambasadorka je zahvalila predsjedniku opštine na veoma iscrpnim i korisnim informacijama o društvenim prilikama u Tivtu. Ona je pohvalila brigu lokalne uprave o održivom razvoju i balansu između ekonomskog razvoja i očuvanja prostora i životne sredine, posebno ističući potrebu za otvorenim dijalogom i stabilnom pravnim okruženjem za strane investitore.  

"Naročito me raduje činjenica da u Tivtu postoje dvije internacionalne škole sa britanskim modelom obrazovanja“, kazala je ambasadorka i ponudila pomoć u organizaciji obuka, razmjene pozitivnih praksi u obrazovanju, ali i u drugim oblastima od interesa lokalne zajednice.

Potencijalna podrška kulturnim događajima u Tivtu, posebno već renomiranim festivalima poput "Purgatorija“, bila je jedna od tema razgovora, a Opština Tivat će kroz bližu saradnju sa Britanskom ambasadom i Britanskim savjetom u Crnoj Gori, razmotriti opcije za saradnju u oblastima kulture i obrazovanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.