Zirojević: Ucjene DF-a važnije od EU
Nikola Zirojević, Foto: Socijaldemorkate

Zirojević: Ucjene DF-a važnije od EU

Potpredsjednik Vlade je organizovao debate oko izmjena Zakona o Državnom tužilaštvu, za koje se ispostavilo na kraju da su predlagači poslanici. Klasična predstava sa ciljem svjesnog izbjegavanja obaveze usaglašavanja propisa sa Evropskom komisijom i organizovanja pozitivnim propisima definisane javne rasprave, kazao je Nikola Zirojević potparol Socijaldemokrata Crne Gore.

"Zamislite kako čudno izgleda trojni sporazum Krivokapić-Bečić-Abazovic u kojem se govori o donošenju zakona u skladu sa evropskim standardima, kao i kako se uvažavaju sugestije koje stižu sa evropskih adresa da je neophodan inkluzivan dijalog u pripremi propisa koji se tiču efikasnosti tužilaštva i da se u potpunosti sprovedu preporuke Venecijanske komisije", naveo je Zirojević.

Dodaje da se očekuje "ponovo već izlizana neistinita teza i jeftina manipulacija da su svi oni koji ukazuju na ove očigledne manjkavosti i ignorisanje preporuka Venecijanske komisije i domaće stručne javnosti protivnici borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije".

"Ucjene DF-a opet važnije od EU... Sila boga ne moli", zaključio je Zirojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.