Na Skadarskom jezeru oduzeto 160 ribolovnih mreža, dva plovila...
Foto: NP Skadarsko jezero

Protiv dvije osobe podnijete krivične prijave

Na Skadarskom jezeru oduzeto 160 ribolovnih mreža, dva plovila...

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero oduzela je ukupno 160 ribolovnih mreža, duplo više nego minule sedmice, 53 pari i parangala, 2 plovila sa vanbrodnim motorom, 1 sondu i 1 pretvarač, a protiv 2 osobe podnijete su krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu, naveli su u saopštenju.

Kazali su da su rezultati razmatrani na redovnom nedjeljnom sastanku direktorke JP za nacionalne parkove Crne Gore Jelene Kljajević i predsjednice UO Marine Jočić sa rukovodstvom NP Skadarsko jezero.

Kako su istakli iz NP Skadarsko jezero, osim aktivnosti na planu borbe protiv krivolova, došlo je do napretka u suzbijanju divlje gradnje na teritoriji Skadarskog jezera.

"Minule sedmice, Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma podnijeto je ukupno 3 krivične prijave protiv 3 N.N. lica za nelegalnu gradnju", zaključuju u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.