Osumnjičeni za ubistvo Ašanina uhapšen u kafani u bjelopoljskom selu Kovren
Goran Pantović, foto: S.P./Vijesti

Osumnjičeni za ubistvo Ašanina uhapšen u kafani u bjelopoljskom selu Kovren

Novljanin Goran Pantović (43), koji se sumnjiči za ubistvo Zorana Ašanina (65) juče u Mojkovcu, uhapšen je na teritoriji opštine Bijelo Polje, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac su u koordinacijii sa Sektorom za borbu protiv kriminala lišili slobode G.P. (43) iz Herceg Novog zbog sumnje da je juče izvršio teško ubistvo na štetu Z.A. (65). Nakon intenzivne potrage u kojoj su učestvovali i pripadnici granične policije i spovedenih opsežnih operativnih aktivnosti osumnjičeni je lociran i lišen slobode jutros u 9,45 časova u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovren", saopšteno je iz policije.

Iz policije podsjećaju da se Pantović sumnjiči da je juče u 13,55 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Mojkovcu, nakon kraćeg verbalnog konflikta upotrebom vatrenog oružja lišio života Ašanin Zorana.

"Osim toga, pripadnici policije su juče lišili slobode V.Lj. (66) zbog sumnje da je pomagao osumnjičenom da se udalji sa lica mjesta nakon izvršenog krivičnog djela. V.Lj. se tereti za krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela", saopšteno je.

Iz policije ističu da se aktivnosti sprovode u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilšatvu u Bijelom Polju.

Pantović je osumnjičen da je juče ispalio sedam hitaca u pravcu  Ašanina iz Mojkovca, a onda još jednom povukao oroz i pucao mu u glavu.

Prema informacijama iz istrage, ubrzo nakon što su zajedno ručali u Ašaninovom motelu “Krstac” u Mojkovcu, dok je Mojkovčanin još sjedio za stolom, Pantović mu je pucao u leđa i glavu, pišu Vijesti.

Nakon ubistva koje se desilo oko 14 časova, pobjegao je automobilom u kom ga je čekao Mojkovčanin V.Lj. koji je sinoć priveden.

Pantović je jutros uhapšen.

Sagovornik Vijesti iz policije rekao je da su i osumnjičeni za ubistvo i ubijeni imali poslovne veze sa vrhom kavačkog kriminalnog klana.

Ubistvo su, najvjerovatnije, zabilježile nadzorne kamere postavljene u unutrašnjosti objekta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.