Osmogodišnjem dječaku neophodna finansijska pomoć za transplataciju bubrega
Andrej Minić, dječak kome je potrebna pomoć radi daljeg liječenja u inostranstvo

Osmogodišnjem dječaku neophodna finansijska pomoć za transplataciju bubrega

Vesna Stešević majka Andreja Minića, obratila se za pomoć, kako bi obezbijedila troškove boravka u Istanbulu gdje će na klinici Acibadem biti izvršena transplatacija bubrega njenom osmogodišnjem sinu.

''Andrej je rođen sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom - displazijom bubrega, a od decembra 2019. godine je na peritoneumskoj dijalizi. To znači da je od tada, svake noći od 21 do 8.30 časova, Andrej na dijalizi. Nakon dugog čekanja da se transplantacija obavi u Tiršovoj u Beogradu, gdje su takvi postupci već godinu i po obustavljeni zbog pandemije, Andrej je konačno dobio šansu da riješi ovaj veliki zdravstveni problem u Turskoj. Pošto je to trenutno jedino rješenje, uz odobrenje konzilijuma i Fonda za zdravstveno osiguranje transplantacija će biti obavljena već u maju u klinici Acibadem'', kazala je Stešević.

Kako je dodala, svi troškovi operacije i boravka u bolnici su pokriveni preko Fonda, a Andrejev donor je njegov đed, a njen otac.

''Nažalost, nijesmo u mogućnosti da obezbijedimo novac za sve dodatne troškove (putni troškovi će nam biti tek naknadno refundirani, a treba već ovih dana platiti i pripremu dokumentacije prije odlaska, predvidjeti troškove boravka u hotelu i ostale izdatke). Prema informacijama koje smo dobili od porodica koje su boravile tamo za sve to potrebno je obezbijediti oko 5 hiljada eura. Kao samohrana majka četiri djeteta, bez zaposlenja, nijesam u mogućnosti ni da dobijem bilo kakav kredit za tu namjenu. Zato sam prinuđena da zamolim sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti, da nam pomognu da Andrej ode u Istanbul i konačno dobije novi bubreg'', kazala je Stešević.

Poručuje da za sve dodatne informacije možete kontaktirati na broj telefona 068/631-136, a na uvid će dostaviti i svu medicinsku dokumentaciju svog djeteta.

Broj žiro računa je:

Prva banka CG

535-0700100246513-11

račun za međunarodna plaćanja 0730500011953

(na ime Vesna Stešević)

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.